x XYZ
X. Y. Z.: három – egymásra merőleges – sík, ahol XYZ: a három szereplő, illetve árnyékuk, vetített képük és vetített árnyuk megjelenik. A közös játékteret (életteret) háromféle vonatkoztatási rendszerként (dimenzióként) élik meg. A valós találkozásra (együttállásra) így nem képesek. Ahhoz, hogy ez mégis megtörténhessen, önmaguk rendszerét (térértelmezését) ideiglenesen vagy teljesen feloldva- feledve partnerük dimenziójába kell, hogy kerüljenek. Az előadás az egyedüllétről és a keresésről, távolodásokról és közeledésekről, látszólagos és valós találkozásokról szól.
A produkció két műfaj (mozgásszínház és mozgókép) és a két nem egy – egy képviselőjének kísérlete arra, hogy elképzeléseit, akaratát egymáshoz közelítse egy előadás megvalósítása során (és érdekében), melynek témája a közeledés.
Ötlet, díszlet, film: M. Tóth Géza
Installáció: Mészáros Gábor
Zeneszerző: Stollár Xénia
Koreográfus: Mándy Ildikó
Rendezte: M. Tóth Géza, Mándy Ildikó
Jelmez: Pálffy Szilvia
Fény: Kocsis Gábor
Előadják: Bodor Ildikó, Kis Zoltán, Nagy Tamás (táncosok)
Orbán Boglárka, Czibere József, Dávida Tamás (zenészek)
Támogatók: PRO HELVETIA Ost/West, Műhely Alapítvány, NKA Táncművészeti Szakkollégium, Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága, Soros Alapítvány, Trafó – Kortárs Művészetek Háza, Artus Stúdió – Caola Rt.